|
|
Din Cuprins:
◊ Fatetele multiple ale nemultumirii populare: o schita sociologica a protestelor din Piata Universitatii din ianuarie 2012
◊ Evolutia inegalitatilor educationale in Romania: tranzitiile educationale ale celor nascuti pana in 1985
◊ The Avatars of Green Consumption in Romania and Belarus: Risk Avoidance or Lifestyle Choice?
◊ Constructia neo-ruralului la portile orasului: vectorii satisfactiei rezidentiale in suburbiile emergente
◊ Legea asistentei sociale si riscurile dependentei populatiei de sistemul de ajutor social
◊ Foucault, Social Theory and Social Work
◊ Recenzii
|
Sociologie Romaneasca este cea mai prestigioasa revista de profil din tara noastra. Fondata in 1936 de reputatul sociolog Dimitrie Gusti, a fost desfiintata in 1946 de regimul comunist, aparitia ei fiind reluata in 1990 sub auspiciile Asociatiei Romane de Sociologie, care a ramas si editorul revistei de atunci. Director: Catalin Zamfir, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Presedintele Asociatiei Romane de Sociologie. Redactor-sef: Sergiu Baltatescu, Universitatea din Oradea.
Cu o aparitie trimestriala, revista Sociologie Romaneasca ofera spatiu de publicare pentru opiniile, articolele stiintifice si recenziile de carte ale tuturor sociologilor romani. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexata in baze de date internationale (CEEOL, ProQuest Sociological Abstracts, EBSCO SocINDEX with Full Text ,ULRICHSWEB si Index Copernicus) si acreditata in categoria B+ de catre CNCSIS. Revista foloseste Platforma Editoriala Romana SCIPIO. Rezumatele articolelor pot fi gasite si pe platformele Citeulike si Google Academic.
Autorii sunt membri de marca ai comunitatii sociologice, cadre didactice, cercetatori sau doctoranzi din cele mai renumite universitati din tara si din strainatate: University of Central Lancashire si Middlesex University, Marea Britanie, Universitatea de Stat din Belarus, Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Oradea si Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane.
Autori:
Filip Alexandrescu; Alin-Iosif Croitoru; Adrian Hatos; Hafiz T. A. Khan, Monica Marin; Jason L. Powell; Oana-Mara Stan; Catalin Augustin Stoica; Larissa Titarenko; Elena Zamfir.
|
|
|
|
|