Tema generala a numarului 5/2012 este "Satira". Exista studii teoretice dedicate satirei, cum e "Satira in discursul retoric", problemele teoretice fiind insa abordate si in studiile aplicative. Acestea sunt foarte diverse, atat tematic cat si in privinta autorilor si a epocilor studiate. Unul din cei mai reprezentativi scriitori este Jonathan Swift, reprezentat de o capodopera a satirei in general, intitulata "Jonathan Swift's A Modest Proposal through the looking glass of satire". Celelalte opere literare cu profil satiric analizate apartin unor scriitori britanici, americani si canadieni, punandu-se in evidenta si deosebirile in evolutia satirei din secolul al XX-lea. Cu o puternica tenta umoristica este contrastata cultura romaneasca si cea americana.
Autorul este colectiv, fiind format din 14 coautori, colectiv coordonat de prof. universitar Dr. Horia Hulban, autor a 50 de volume publicate la edituri importante din tar sau in volume colective publicate in strainatate. Dintre coautori 5 sunt profesori doctori, toti conducatori de doctorat, 3 sunt conferentiari doctori, iar restul au toti titlul de doctor.
Contributori:
Dana Badulescu, Ligia Constantinescu, Codrin Liviu Cutitaru, Horia Hulban, Gheorghe Mihai, Constantin Moise; Luciana Murarasu, Iulia Veronica Neagu; Mariana Neagu, Michaela Praisler, Luiza Enachi Vasluianu.
|