|
|
Din cuprins:
◊ Globalisation with Local Flavour? - Transformation of Spatial Values and the "New Localism" Trend in Sloveniav
◊ Urban Shrinkage as a Problem of Post-Socialist Transformation. The Case of Eastern Germanyv
◊ Competition Behind Creativity: A Southern European Perspective
◊ Characteristic Features of Urbanization in the Area of Silesian Province (Poland) at the Beginning of 21st Century
◊ Post-Industrial Tourism as a Chance to Develop Cities in Traditional Industrial Regions in Europe
◊ The Patterns of Depopulation in Timisoara - Research Note
◊ Votez, deci exist? Un studiu longitudinal al participarii la vot in alegerile parlamentare din Romania
◊ Activisme civique, protestation et contextes politiques. Comparer la Roumanie et la Suisse
◊ Vulnerabilitati si riscuri in exploatarea noilor tehnologii de informare si comunicare de catre tineri
◊ Recenzii
|
Viata urbana reprezinta un ansamblu care genereaza tendinte sociale, culturale, economice si politice cu impact direct asupra unor areale in continua extindere. De la micile orase pana la marile conurbatii si aglomerarile metropolitane, despartirea de mediul natural si de formele traditionale de solidaritate au generat noi manifestari, fenomene si continuturi artificiale, dificil de estimat cu doar cateva decenii in urma, menite sa asigure o readaptare continua a stilului de viata la provocarile contemporane. Regenerarea urbana a mediului fizic si simbolic sub presiunea unei extinderi continue a comunitatilor specifice reprezinta un subiect care nu poate fi gestionat fara o cunoastere adecvata a manifestarilor si consecintelor sale directe. Numarul special 3/2011 al revistei Sociologie Romaneasca cuprinde lucrari din toata Europa care contribuie la identificarea si clarificarea proceselor, fenomenelor si manifestarilor contemporane care reprezinta provocari serioase pentru comunitatile urbane.
Sociologie Romaneasca este cea mai prestigioasa revista de profil din tara noastra. Fondata in 1936 de reputatul sociolog Dimitrie Gusti, a fost desfiintata in 1946 de regimul comunist, aparitia ei fiind reluata in 1990 sub auspiciile Asociatiei Romane de Sociologie, care a ramas si editorul revistei de atunci. Director: Catalin Zamfir, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Presedintele Asociatiei Romane de Sociologie. Redactor-sef: Sergiu Baltatescu, Universitatea din Oradea.
Cu o aparitie trimestriala, revista Sociologie Romaneasca ofera spatiu de publicare pentru opiniile, articolele stiintifice si recenziile de carte ale tuturor sociologilor romani. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexata in baze de date internationale (CEEOL, ProQuest Sociological Abstracts, EBSCO SocINDEX with Full Text ,ULRICHSWEB si Index Copernicus) si acreditata in categoria B+ de catre CNCSIS. Revista foloseste Platforma Editoriala Romana SCIPIO. Rezumatele articolelor pot fi gasite si pe platformele Citeulike si Google Academic.
Autori:
Onofrio CERBONE; Marta CHMIELEWSKA; Melinda DINCA; Dragos DRAGOMAN; Bogdan GHEORGHITA; Iwona KANTOR-PIETRAGA; Robert KRZYSTOFIK; Marzena LAMPARSKA; Dan LUCHES; Flavius MIHALACHE; Bogdan NADOLU; Irina-Elena POPOVICI; Dieter RINK; Jerzy RUNGE; Tomasz SPORNA; Marius I. TATAR; Matjaz URSIC; Alberto VIOLANTE.
|
|
|
|
|